Inspirace z kuchyně: 3 recepty

Jeden indiánský kmen říká zajímavou věc. „Až bude pokácený poslední strom, až bude poslední řeka otrávená, až bude chycena poslední ryba, tehdy poznáme, že peníze se nedají jíst.“ Nemusíte nad tím dlouho rozumovat, místo toho se podívejte na mé recepty. Nejeden foodblogger by určitě zaplakal nad nemotornou fotografií, ale důležitejší si myslím je, co je na talíři. 🙂 Btw., zastávám názor, že v kuchyni by se nemělo trávit více než 20-30 minut.

IMG_8302-001

Těstoviny s lilkem. Lilek je nakrájený na proužky a spolu s česnekem a mrkví osmažený na troše oleje. Během smažení přidávám sůl, pepř, chilli a oregano. Nakonec na pánev přidám sladkou kukuřici a na těstoviny dám čersvou zeleninu.

IMG_20121204_185001-001

Pohanka s pórkem. Pohanka se nejdříve uvaří. Na pánvi se osmaží česnek, případně cibule a pórek. Osolím to, opepřím a přidám trochu kari. Přidám pohanku a chvíli opékám. Nakonec vhodím zbytek různé zeleniny, třeba papriku nebo ředkvičky.

IMG_8288-001

Rýže s hráškem. Na 15 minut ve vodě odmočím sušenou čínskou černou houbu, kterou posléze nakrájím na proužky a uvařím ve vodě. Mezitím uvařím žlutý hrách. Na pánev dám pórek, osolím jej a na pár minut přidám houbu. Úplně nakonec do směsi vmíchám hrách. Rýži uvařím a poté do ní zamíchám čerstvé bylinky, např. bazalku.

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s